HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Avokado Fidanı Yetiştiriciliği

Avokado Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Avokado Fidanı Hangisidir?

Avokado ağacı yayvan bir özelliğe sahip olup dikine gelişme gösteren ve sürekli yeşil kalan 6-20 metre aralığında uzayan bir ağaç türüdür. Gövdesi çarpık bir biçimde dallanan bu ağacın gövde kısmı kaba ve dikine derin yarıkları olan etli bir kabukla örtülü ve güzel yapraklı bir ağaçtır. Avokado üretiminin yaklaşık % 75- 80’i Antalya’nın genelinde yapılmakla birlikte, Alanya ve Gazipaşa en fazla yetiştirilen ilçeleridir. Diğerleri ise % 15-20’lik bir paya sahip Mersin ve % 2-5’lik üretim payı olan Muğla ve Hatay illeridir. En çok Yetiştiriciliği yapılan avokado fidanı ise: Fuerte, Hass, Bacon, Ettinger çeşitleridir.

Avokado Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Avokado ağacı tropik hava koşullarında, nemli ve iyi drenajlı topraklarda yetiştirilir. Avokado ağacı, gevrek yapısı nedeni ile sert rüzgârlara karşı çok hassastır. Bu nedenle sert rüzgârlarda ve ani sıcaklık değişimlerinde yaprak dökebilir. Bununla birlikte avokadolar için en iyi topraklar; derin (1 metreden az olmamalı) verimli, drenajı iyi olan, özellikle kumlu-tınlı ve alüvyon topraklar ile toprak pH’sı nötre yakın veya hafif asit reaksiyondu olmalıdır Avokado fidanın dikim aralığı ise: Fidan arası 5 sıra arası 6 metre olacak şekilde dikimi ağlanmalıdır.

Avokado Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Enerji ve yağ içeriği bakımından oldukça üstün olması önemli bir yer tutar. Defnegiller familyasından olan Avokado ağacı, Persea cinsine ait olan her dem yeşil ve subtropikal olan bir meyve türü olarak bilinir. Çiçekler küçük yeşil, sarımtıraktır. Çiçekler salkım uçlarında bulunmaktadır Avokado üretim metodu: sadece avokado çöğüründen çıkan bitki üzerine aşılama işlemi yapılabilir. Avokado ağacının meyve verim yaşı: Gelişim hızı yavaş olup. 1 yaşlı avokado dikildikten 2-3 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacaktır.

Avokado Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Avokado, her dem yeşil, subtropikal bir meyve türü olması nedeniyle, ticari yetiştiriciliği kışları ılık geçen tropik ve subtropikal bölgelerde yapılmaktadır. Avokado, kış ve ilkbahar geç donlarından, çiçeklenme ve meyve tutum dönemi düşük sıcaklıklardan, ani sıcaklık dalgalanmalarından, Avokado yetiştiriciliği şiddetli esen rüzgârlardan ve fidan dönemi yüksek sıcaklıklardan çok fazla etkilenmektedir.

Avokado ağacı için ani sıcaklık değişiklikleri meyvelerin dökülmesine neden olabilir. Sert esen rüzgârlar gevrek olan bu ağaca ve meyvelerine zarar veriyor. Avokado ağacının dikim zamanı ve ayı: genellikle ilkbaharda dikilir. Soğuk tehlikesinin aşıldığı Mart ayı ya da Nisan ortalarında dikilmesi gerekir. Tüplü avokado fidanını yılın 12 ayı boyunca dikimi yapılabilir.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.