HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bergamot Fidanı Yetiştiriciliği

Bergamot Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Bergamot Fidanı Hangisidir?

Bergamot, bilimsel adı Citrus Bergamia olan ve meyvesinin kabuğundan elde edilen hoş kokulu meşhur bir bitkidir. Dalları seyrek olan bergamot ağacı, 4 metreye kadar büyüyebilir. Bergamot yaprağı uzundur ve koyu yeşil bir renge sahiptir. Bergamot genellikle kokusuyla hatırlanır ama şekli ve ağacı çok fazla bilinmez. En çok yetiştiriciliği yapılan bergamot fidanı: Kokulu Aromatik bergamot fidanıdır.

Bergamot Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Bergamot her daim yeşil bir bitki özelliğine sahiptir. Gelişim hızı ortadır. Bergamot Fidanı Üretim Metodu: Klasik narenciye fidanlarında turunç, yarı bodur narenciye fidanı üretiminde (c-35) üç yaprak anacı türevleri kullanılır. Taban suyu seviyesi 1,5-2 m’nin altında orta bünyeli (kumlu-tınlı, killi-tınlı), gevşek, zengin, havadar, yapıda, su geçirgenliği iyi olan topraklar limon yetiştiriciliği için uygundur Bergamot fidanın dikim aralığı ise fidan arası 5 sıra arası 6 metre olacak şekilde dikimi sağlanmalıdır.

Bergamot Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Koyu yeşil yaprakları, beyaz çiçekleri, armutumsu veya küre şeklinde meyvelere sahiptir. Meyveleri, dış görünüm itibarıyla limon gibi sarı, tadı ekşi ve suludur. Narenciye yetiştiriciliği yapılan her yerde yapabilir veya saksı içerisinde ev-ofis ortamında yetiştirebilirsiniz. Bakımı gayet kolay olup yapraklarını esans yapımında, hoş kokulu çay yapımında kullanabilirsiniz. Meyvelerini reçel yapımında kullanabilirsiniz. Bergamot ağacının meyve verim yaşı: 1 yaşındaki bergamot fidanı 2-3 yıl içerisinde meyve veriri. Gelişim hızı ortadır.

Bergamot Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Tüm turunçgiller gibi limon ağaçlarına da şekil ve ürün budamaları uygulanır ve genellikle ağaçlara kâse şekli verilir. Şekil budamasına, ağaçların ürün vermesiyle başlanır. Limonlarda budamanın en uygun olduğu zaman ilkbahar don tehlikesinin geçtiği ve ilkbahar sürgünlerinin başlamadığı dönemdir. Ülkemizde uygun dikim zamanı ilkbahar dönemidir. Şubat ortalarından nisan sonlarına kadar, dikime devam edilebilir. Bergamot fidanı dikimi buharlaşmanın az olduğu, güneşin dik açıyla gelmediği sabah veya ikindi vakitlerinde yapılmadır. Açık köklü olarak üretimi yapılmayan tüplü olarak yetiştiriciliği yapılan bergamot fidanlarının havayla teması olmadığı için yılın 12 ayı boyunca dikimi yapılabilir.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.