HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Longan Fidanı Yetiştiriciliği

Longan Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Longan Fidanı Hangisidir?

Longanın anavatanı Mayanmar, Çin ve Hindistan’dır. Litchi aynı familya içerisinde yer almaktadır. Son yıllarda Tayland’ın en büyük Longan üretici ülke olduğu bildirilmiştir. Ülkemizde bu meyve türü ile ilgili olarak adaptasyon çalışmaları tamamlanmış olup Gazipaşa ilçemizde, Yakacık ve Macar mevkiinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tropik iklim meyvesi olduğu bilinse de sıcaklığın sıfırın altına düşmediği ılıman iklim bölgelerinde açıkta sıfırın altına düştüğü yerlerde sera içerisinde yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Meyve içi çekirdek büyüklüğü ve yumuşak yapısıyla ejderha gözü olarak bilinmekte olan ülkemizde tropik meyveler içinde en çok yetiştiriciliği yapılan meyve fidanları arasında "Longan” fidanı çeşidi de yer almaktadır.

Longan Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Longan her dem yeşil olup, ağaçları simetrik olarak gelişen, iklim ve toprak tipine bağlı olarak 31 m’ye kadar boylanabilen bir türdür. Hobi yetiştiriciliği için uygun bir fidan türü olan longan fidanlarını 4 metre arayla dikim yapımı uygundur.

Longan Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Meyve kabuğu açık kahverengi renkli derimsi yapıdadır. Meyve eti ise beyazımsı ve şeffaf yapıdadır. Meyvelerin içinde koyu kahverengi renkli, yuvarlak ve parlak 1 adet tohum bulunur. Oldukça lezzetli meyveleri olan longan fidanları tohum, doku kültürü ve ya çelik yöntemi ile üretilmektedir. Tohumla üretimde hem meyve kalitesi olumsuz hem de meyve verimi daha geç olmaktadır. Çelikle üretilmiş meyveler 2-3 yaşlarında meyve vermeye başlayacaktır.

Longan Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Longan subtropik iklim bitkisi olmakla birlikte, yağışlı/kuru dönemleri olan tropik iklim koşullarına da adapte olmuştur. Longan kurak toprak koşullarına toleranslıdır. Longan ağaçları kumlu- killi, kumlu-kalkerli ve kayalık topraklarda daha iyi gelişir. Longan fidan dikimini buharlaşmanın en minimum olduğu zamanlarda( sabah erken- ikindin vakti) yapılması fidan için daha sağlıklıdır. Tüplü longan fidanları 12 ay boyunca dikime uygun fidanlardır.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.