HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Murt Fidanı Yetiştiriciliği

Murt Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Murt Fidanı Hangisidir?

Murt meyvesi, Çukurova ikliminde yol kenarlarında dağınık alanlarda kendi kendine yetişen anavatanı ülkemiz olan bir meyvedir. Diğer bir adı da Hambales olan meyve genellikle Mersin bölgesinde Akdeniz ikliminde doğada kendiliğinden doğal yetişmektedir. Mineral ve vitamin değerlerinin keşfedilmesiyle ülke genelinde üretimi başlamıştır. İçeriği daha çok incire benzer çekirdeklerde oluşan bir yapısı vardır. Genellikle sarı ve kahve tonlarında olgunluğunu tamamlar. Sarı renkli halde ekşi bir tada sahip olsa da olgunlaştıkça tatlanır. Ülkemizde siyah ve beyaz murt olarak biline iki çeşidi vardır. Her iki çeşidi de ülkemizde yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir.

Murt Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Mayıs ayı çiçek açan sonbahara doğru hasadı yapılan saksıda yetiştiriciliğe uygun endemik meyvelerden birisi olan murt soğuk iklimlerde ancak iç mekân içerisinde saksı içerisinde yetiştiriciliği yapılabilir.Hobi yetiştiriciliği oldukça yaygın yapılan murt fidanları çalı formunda olmasıyla bahçe kenarlarında çit olarak da görmektedir. Murt fidanlarını fidan arası 2 metre sıra arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Murt Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Murt fidan çoğaltma işlemi doku kültürü ve çelik doku işlemleri ile yapılmaktadır. Gelişimi oldukça hızlı olan murt fidanları dikimden sonra 1-2 yıl içinde meyve vermektedir, yani satın almış olduğunuz 1 yaşındaki fidan 2 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlayacaktır.

Murt Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Dikim mesafesini belirlediğimiz murt fidanlarının dikimi için fidan çukurlarını 40 cm eninde-boyunda 45 cm derinliğinde kazmalı fidan çukurundan çıkan toprağı organik maddece zengin olan 200 gram solucan gübresi ile karıştırmanızda fayda var. Kökü kapattıktan sonra fidana muhakkak can suyu verilmesi gerekmektedir. Can suyu fidanın yaşaması için verilmesi gereken ilk suya denir. Bu su fidanın yaşı ile 20’nin çarpımı sonucu bulunur. Yani eğer fidanınız 1 yaşındaysa 20 litre su vermelisiniz Fidanınıza can suyunu verdikten sonra fidanın yanına bir destek çubuğu dikip fidanla destek çubuğunu birbirine bağlamalısınız. Açık köklü fidanları 11. Ay ile 3. Aylar arasında tüplü fidanları ise 12 ay boyunca dikim yapabilirsiniz.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.