HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Muşmula Fidanı Yetiştiriciliği

Muşmula Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Muşmula Fidanı Hangisidir?

Muşmula ilk olarak Japonya,Ukrayna, Hindistan, Moldova ve Türkiye’de yetişir. Muşmula ülkemizin her ilinde yetişebilen kahverengi çok çekirdekli ufak meyvedir. Vitamin bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Ülkemizde daha çok kıyı kesimlerde yetişse de iç bölgelerde de yetişir. Çalı bitkisi olduğu için bitki don gibi hava olaylarından da etkilenmezler. Hava olaylarından ve iklim ve koşullarından çok etkilenmediği için her ilde rahatlıkla yetişir. -5 dereceye kadar dayanıklılık gösteren ılıman bölgeleri ve serin havaları seven muşmula ağacının 4 türü vardır. Bunlardan en çok yetiştiriciliği yapılanı "Jumbo Muşmula” fidanıdır.

Muşmula Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Muşmula yetiştirmesi en kolay ağaçlardan birbiridir. Özel bir bakım ve enerji istemez. Çalı ailesinden olduğu için dağlarda yol kenarlarında yetişir. Hobi yetiştiriciliği için en az bakım isteyen ve en kolay yetiştirilebilen bitkiler arasında yer almaktadır. Saksı yetiştiriciliğine uygun olan muşmula fidanlarını bahçelerinizde yetiştirmek için fidan aralarını 4 metre arayla dikimi uygundur.

Muşmula Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Tohum ve aşılama ile üretimi yapılan muşmula fidanlarını tohumdan yetişenlerin meyvesi, küçük, tatsız ve verimi azdır. Aşılı muşmula fidanlarının hem meyvesi iri hem tatlı hem de bol verimlidir. Muşmula nisan ve mayıs aylarında yapraklanarak ve çiçeklenerek gürleşir. Yaz aylarında da meyveleri büyümeye başlar. Sonbahar aylarında da muşmula hasadı yapılır. Aşı yapılan muşmula fidanları 3 yaşında meyve vermeye başlayacaktır.

Muşmula Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Serin ve nemli toprakları seven muşmula ağacı daha çok serin iklimlerde yetişir. Killi tınlı ve kireçli topraklarda yetişen muşmula ağacından yeteri kadar verim alabilmek için derin olmayan ama geçirgen topraklarda yetişmesi gerekir. Uygun koşullarda fidan dikimi sabah erken ve ya ikindi saatlerinde daha uygundur. Açık köklü muşmula fidanları sonbahar- ilkbahar mevsimleri arasında, tüplü fidanlar yılın 12 ayı boyunca dikimi uygundur.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.