HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Papaya Fidanı Yetiştiriciliği

Papaya Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Papaya Fidanı Hangisidir?

Bu bitki yağışı ve bunun yanında güneşi çok sevmektedir. Bu nedenle özellikle ılıman iklimin hâkim olduğu bölgelerde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Papaya çoğu yerde hem sebze hem de meyve olarak tüketilmektedir. Olgun bir şekilde tüketilebildiği gibi ham olarak da tüketildiği görülmektedir. Genelde olgunlaştığı zaman çiğ olarak tüketilir. Olgunlaşmadan toplandığında ise yemeklerde kullanılmaktadır. En çok yetiştiriciliği yapılan papaya fidanı çeşidi: Ağaç Kavunu Papaya Fidanıdır.

Papaya Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Papaya fidanı üretim metodu: Kök ayırma, kök daldırma, doku kültürü. Papaya fidanlarında aşılama yoktur. Organik madde miktarı yüksek, derin ve hafif yapılı, kireçli ve drenajı iyi toprakları sever. İdeal pH Aralığı 5.5 – 6.7 olan hafif asidik toprakları tercih eder. Kökleri yüzeysel dağılır. Bitkinin gövdesinin içi boştur ve gövde içyapısı fileli ve liflidir. Papaya fidanlarının dikim aralığı: Fidan arası 2 sıra arası 4 metre olacak şekilde dikimi sağlanmalıdır.

Papaya Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Papaya Güney Meksika ile Orta Amerika ülkelerinde yetişen bir tür meyvedir. Şekli itibariyle Türkiye'de de üretilen kavuna benzer. Ancak Papaya Meyvesi kavun-karpuz gibi yerde değil ağaçlarda yetişmektedir. Tropikal iklimlerde Papaya ağaçlarına her köşe başında rastlanmaktadır. Ülkemizde çok fazla tüketilmeyen Papaya Meyvesi, çok seveceğiniz hoş kokulu ve tatlı bir tada sahiptir. Papaya meyveleri ince kabukludur, çeşitlere göre değişmekle birlikte meyve uzunluğu 7-30 cm, ağırlığı ise 250-3000 g arasında değişim göstermektedir. Meyveler başlangıçta yeşil, olgunlaşma başladığında ise meyve sarıya, portakal rengine veya bazı çeşitlerde ise kırmızıya dönebilmektedir. Meyvesi sulu, tatlı ve kavunu anımsatan bir aromaya sahiptir. Meyvenin etli kısmında çok sayıda küçük tohumlar bulunur. Tohumlar jelimsi bir tabaka ile kaplanmış olup siyah renklidirler. Papaya ağacının meyve verim yaşı ise: gelişim hızı orta olup, 1 yaşındaki papaya fidanı 2-3 yıl içerisinde meyve verir. Papaya hasadı Temmuz ayında başlar Eylül ayı içinde biter. Hasat bölgesel olarak değişir.

Papaya Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Papaya fidanı yaprak dökmez. Sera ortamı ve dış alanda yetişebilir. Güneş ışığını sever, özellikle Mersin, Adana, Hatay, Antalya, İzmir, Muğla gibi sıcak iklimler ve Karadeniz bölgesi ile ılıman iklimlerde süper verim verir. Fidan dikiminde mutlaka bol miktarda can suyu verilir. Ayrıca yaz aylarında haftalık sulama ister suyu çok sever. Susuz arazilere dikmek uygun değildir. Budama işlemi nisan ayında çiçeklenme başlamadan önce yapılmalıdır. Şekil olarak taç budama sistemi ile ağaç rahatlatılır. Uç filizleri kırılır ve yukarı çıkma engellenir ve gövde kalınlaşır. Papaya fidanı dikim ayı sadece tüplü dikmek mümkün olup tohum ve doku kültürü ile üretimi yapılmaktadır. Tüplü olarak yetiştiriciliği yapılan papaya fidanlarının havayla teması olmadığı için yılın 12 ayı boyunca dikilmeye uygundur.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.