HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Pitaya Fidanı Yetiştiriciliği

Pitaya Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Pitaya Fidanı Hangisidir?

Pitaya meyvesi ağacı, uzun kaktüs benzeri bir ağaç türüdür. Pitaya meyvesi ise, büyük, beyaz kokulu ve sadece gece açan "Gece Kraliçesi" ismini almış bir çiçeğe sahiptir. Pitaya meyvesi ağacı, Orta Güney Amerika kökenli bir kaktüs çeşididir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilen ve kaktüse benzeyen bir ağaç türüdür. Ejder meyvesi, tatlı, kremamsı, egzotik ve değişik bir tadı vardır. Pitaya meyvesi ağacı, kaktüs görünümünde olduğundan yaprak dökmeyen özelliğe sahiptir. En çok yetiştiriciliği yapılan pitaya çeşidi ise: İçi Beyaz Pitaya Fidanı çeşididir.

Pitaya Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Pitaya fidanın yetiştirilemeyeceği topraklar vardır. Balçık gibi olmuş aşırı nemli topraklarda, çok sulu çamurlu sazlıklarda, çöl iklimindeki sade kumlarda, kaya gibi sert ve buz tutan uzun süren buzlu topraklarda yetişmesi çok zordur. Saçak köklüdür ve zamanla kökleri büyür çoğalır bitki üçüncü seneden sonra kök gelişimi uygun değer seviyelere yakın duruma gelir. Kökleri özellikle başlarda çok ince ve küçük olduğu için daha rahat hareket edebileceği toprağa ihtiyaç duymaktadır. Yağmur ve sulama suyunu uygun miktarlarda geçirecek kadar gözenekli olmalı, ancak aşırı su ve besin madde kaybına neden olacak kadarda büyük gözenekli olmamalı. Nemi bitkinin ihtiyacını karşılayacak oranda tutabilmeli, taban suyunu yükseltecek kadar da tutmamalıdır. Bitki kök hücrelerinin iyi havalanmasını sağlayacak kadar oksijen içermeli, ancak köklerin nemli toprak taneleri ile temasını kesecek derecede de fazla havalanmamalı. Pitaya fidanlarının dikim aralığı: Fidan arası 2 sıra arası 4 metre olacak şekilde dikimi sağlanmalıdır.

Pitaya Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Pitaya, sadece geceleri çiçek açar. Büyük beyaz kokulu çiçekleri tipik şeklinden ötürü ay çiçeği veya gecenin kraliçesi olarak da anılır. Pitaya kaktüsgiller ailesinden bir bitkinin meyvesidir. Pitaya çoğunlukla Ejder meyvesi olarak bilinir, pembe kalın ve farklı kabuğunun yanı sıra altında çörek otuna benzeyen siyah çekirdekleri olan beyaz ya da kırmızı bir meyvedir. Pitaya, tropikal bir bitki olduğundan sıcak iklimin hakim olduğu yerlerde yetişmektedir. Dünya’da en çok Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam, Malezya gibi birçok ülkede yetişebilen Pitaya, ülkemizde Mersin’in Anamur ve Erdemli ilçelerinde yoğun olarak yetiştirilmeye başlanmıştır. Pitaya ağacının meyve verim yaşı: 1 yaş olan pitaya fidanı: Gelişim hızı orta olup dikildikten 1-2 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacaktır.

Pitaya Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Pitaya fidanı üretim metodu: Kök ayırma, kök daldırma, doku kültürü. Pitaya fidanlarında aşılama yoktur. Pitaya, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir. Aynı zamanda saksıda yetiştirilecekse saksının altı fazla suyun dışarı atılması ve meyveyi çürütmemesi için delik olması gerekir. Pitaya meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir. Pitaya meyvesi, ilkbahar döneminde Şubat, Mart ve Nisan aylarında dikilmesi gereken ejder meyvesinin fidanları ise, yaz dönemine kadar, 3-5 yavru fidan verir. Tüplü pitaya fidanını yılın 12 ayı boyunca (uygun iklim ve toprak şartları, iyi bir bakım yapıldığında)dikimi yapılabilir.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.