HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Şadok Fidanı Yetiştiriciliği

Şadok Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Şadok Fidanı Hangisidir?

Şadok anavatanı uzak doğu Aysa ülkesi olan Türkiye’de ilk defa Mersin bölgede yetiştirilmeye başlayan tropik iklim meyvesidir. Anavatanı uzak doğu olan Pomelo, Türkiye’de Şadok adını almıştır. Çoğu ülkede Çin Greyfurtu olarak tanınan ağaç kavunu, 1,5 kg dan fazla meyvesiyle görenleri hayrete düşürürken, üreticisinin yüzünü güldürüyor. Hobi amaçlı üretimi yaygın olan Şadok ticari anlamda da üreticileri artmaktadır. Tat ve aroması ile bölgesel çeşitliliği olan Şadok çeşitleri içerisinde ülkemize uyumu oldukça iyi olan tat ve aroması yüksek "Reinking Şadok” Bilinen en eski çeşitlerden birisidir. Meyvesi oldukça büyüktür ve içi ise beyaz renklidir. Beyaz Şadok çeşitleri arasında en fazla tercih edilen olduğu söylenebilir.

Şadok Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Şadok ağaçları oldukça büyüktür. Şadok yaprakları oldukça iri, 15-20 cm boylarındadır. Sürgün ve meyvelerin üzerinde ince tüyler (hav) bulunur. Şadok çiçekleri oldukça iri ve salkım şeklindedir. Şadok turunçgiller içerisinde en büyük meyveye sahip türdür. Ülkemiz sıcak iklim yetiştiriciliğinde boyları 6-7 metre uzayabilen düz ve Şadok dik bir gövdeye sahip Şadok ağaçları hava sıcaklığının -3 dereceden daha aşağıya düşmediği bölgelerde dikimi yapılabilir. Şadok fidanları fidan ve sıra arası 6 metre dikimi uygundur.

Şadok Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Şadok meyve vitamin ve mineral değerleri oldukça yüksek olan soğuğa en dayanıklı narenciye çeşididir. Yetişmesi biraz zaman alsa da yetiştiriciliği oldukça kolay olan Şadok meyveleri tatlı hoş kokulu bir meyvedir. Saksı yetiştiriciliğinde evinizde, terasınızda, balkonunuzda hatta iş yerinizde bile rahatça yetiştirebilirsiniz. Şadok fidanları düzenli bakım ve sulama ile 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlayacaktır.

Şadok Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Açık köklü ve tüplü üretimi yapılan Şadok fidanı üretiminde aşılama yöntemi kullanılmaktadır. Ilıman iklim bölgelerine dikimi yapılacak Şadok fidanları güneşin dik açıla vurmadığı sabah erken ve ya ikinde vakitlerinde dikimi en uygundur. Açık köklü fidanların tutması için yaprak döküm zamanı olan sonbahar (kasım ayı ), ilkbahar(nisan) ayına kadar dikimi yapılır. Tüplü fidanlar yılın 12 ayı dikimi uygun fidanlardır. Şadok fidanları organik maddece zengin topraklarda daha iyi gelişim göstermektedir.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.