HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Trabzon Hurması Fidanı Yetiştiriciliği

Trabzon Hurması Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Trabzon Hurması ( Cennet ) Meyvesi Fidanı Hangisidir?

Trabzon hurması (Diospyros kaki), Japon hurması, cennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropikal iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyve türüdür. En çok yetiştiriciliği yapılan Trabzon hurması ( cennet) meyvesi fidanı çeşidi: Hachiya ve Fuyu, Rojo Brillant, Morali çeşitleridir.

Trabzon Hurması ( Cennet ) Meyvesi Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Kazık köklüdür, az miktarda saçak kökleri bulunur. Trabzon Hurması ağacının gövdesi gri renklidir. Trabzon hurması ağacının dalları çok gevrektir. Bu nedenle de şiddetli rüzgâr, meyve dolu dalların kırılmasına neden olabilir. Bunu önlemek için dallar mutlaka hereklerle ya da sırıklarla desteklenmelidir. Trabzon hurması ağaçlarının yetiştirilmesi için en uygun toprak tipi orta ağır, organik madde bakımından zengin ve iyi şekilde drene edilmiş derin topraklardır. Trabzon Hurması ( cennet ) meyvesi fidanının dikim aralığı: Fidan arası 5, sıra arası 6 metre olacak şekilde dikimi sağlanmalıdır.

Trabzon Hurması ( Cennet ) Meyvesi Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar

Geç çiçeklenen subtropikal bir meyve türüdür. Bu ağaç türü, genellikle ılıman iklim şartlarında yetiştirilmeye elverişlidir. Bu ağaçlar geç çiçeklendiği için ilkbahar donlarından etkilenmez. Trabzon hurmasının meyvelerinin olgunlaşabilmesi için 140-160 gün gibi uzun bir zaman aralığına ihtiyaçları vardır. Trabzon hurması yüksek nemli havaları sever. Bu nedenle en kaliteli meyveler nemli bölgelerde yetiştirilir. Ama bu bölgelerde meyvelerde güneş yanığı ortaya çıkabilir. Bu nedenle tedbir alınması gerekir. Üretim yöntemi aşı ( göz, dilcikli) olan Trabzon hurması fidanın meyve verim yaşı: Anaç 2, aşı yaşı bir olan Trabzon hurma fidanı dikiminden 3-4 sene sonra meyve verimi görülür.

Trabzon Hurması ( Cennet ) Meyvesi Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Trabzon hurma ağacı hakkında en az bilinen şey, ağacın dayanıklılığıdır. Bu ağaç, golf sopası başlıkları, döşeme, kaplama ve bilardo sopası yapımlarında kullanılır. Olgunlaşan Trabzon hurmalarının tatları, sulu kayısı andırır. Trabzon ağacı bakımında kaliteli meyve alabilmek için ağacın yeterli ve bol su ile sulanması gerekir. Aynı zamanda gerekli durumlarda budama ve gübreleme işlemleri de yapılmalıdır. Trabzon Hurması ağacı fidanları, yaprak dökümü ile birlikte Kasım ayının 1. ve 2. haftasından itibaren rakıma, iklim şartlarına ve bölgelere göre Nisan ayının son haftasına kadar dikim işlemi gerçekleştirilebilir. Tüplü Trabzon hurması fidanlarını her zaman dikebilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.