HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Vişnap Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Vişnap Fidanı Hangisidir?

Görüntüsü kiraz ama tadı vişneye benzeyen vişnap meyveleri, standart kiraz meyvelerinden daha büyüktür. Ilıman sahil bandı hariç her yerde rahatlıkla olabilmektedir. Doğu Anadolu Bölgesi hariç her bölgede yetişmektedir. Başta Ege Bölgesi olmak üzere İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde de vişnap yoğun olarak yetişmektedir. Yağış miktarının yoğun olduğu yerleri seven vişnap meyvesi Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli ve Bayburt illerinde yetişir vişnap fidanının cinsi bulunmayıp tek çeşittir.

Vişnap Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Toprak seçiciliği çok bulunmayan vişnapın kumlu, killi veya kireçli topraklarda rahatlıkla ürün verebilmektedir. Toprağın mineral bakımından zengin ve organik olması oldukça önemlidir. Bu şekilde ağacın gelişme süreci de çiçeklenme süreci de oldukça hızlı olmaktadır. Vişnap fidanlarının dikim aralıkları: Klasik anaçlarda: Fidan arası 5, Sıra arası 5 metre olacak şekilde, yarı bodur anaçlarda ise: Fidan arası 3 sıra arası 5, bodur anaçlarda: Fidan arası 2 Sıra arası 4 metre olacak şekilde olmaktadır.

Vişnap Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Gerçek ve sert çekirdekli meyvedir. Vişnap ağaçlarının meyveleri kırmızı renkte ve ekşidir. Çekirdekler etten kolayca ayrılabilir. Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlayan meyveleri, kirazdan biraz bastıkçadır. Olgun vişnap, bol sulu ve siyaha yakın kırmızı renklidir. Gövdesi dik, düzgün kırmızımtırak gri benekli, donuk ya da parlak renklidir. Vişnap ağacının üretim yöntemi aşı yöntemidir. Üretim yönteminde kullanılan anaçlar bulunmaktadır. Bu anaçlar, klasikte( yabani çöğür), yarı bodurda (maxma14), tam bodurda( phlc ve sl64) anaçları kullanılmaktadır. Vişnap ağacı meyve verim yaşının başlaması: Anaç yaşı 2 ve aşı yaşı bir olan vişnap fidanı, dikiminden 1-2 sene içerisinde meyve verir.

Vişnap Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Ilıman iklimlerde yetişmeyi tercih eden vişnap, yaz mevsiminin serin olduğu iklimlerde daha kolay verim verir. Yaz mevsiminde meydana gelen kuraklıklarda kolay kuruyan bitki aynı zamanda çok soğuk olduğunda da kolay çürümektedir. -40 derecenin altında olan soğuklar vişnap ağacının çürümesine, dondan etkilenmesine neden olmaktadır. Vişnap fidanın dikim ayı; Açık kök vişnap fidanı yani üretimi tarla toprak içerisinde olan fidanlar sonbaharın sonuna doğru dikilebilir. Bu dikim fidanlar uyanmadan Nisan ayının 2. Haftasına kadar yapılabilir. Tüplü vişnap fidanları ise kökleri her daim saksı veya torbada olduğu için 12 ay boyunca dikilebilir.

 

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.