HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bektaşi Üzümü Fidanı Yetiştiriciliği

Bektaşi Üzümü Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Bektaşi Üzümü Fidanı Hangisidir?

Bektaşi üzüm çalı formda ve gövdesi büyük oranda dikenli bir bitkidir. Genç sürgünleri tüylü ve yeşil renklidir. Bektaşiüzümün meyveleri farklı renkte, şekilde ve büyüklükte olabilir. Meyveler tüylü ya da parlak, yuvarlak ya da uzun olabilir. Çeşitlerin ayırt edilmesinde meyvelerin üzerinde görülen damarların büyük önemi vardır. Meyvelerin üstünde bulunan tüyler de çeşitlere göre farklılık gösterir. Bektaşiüzümün en çok tercih edilen ve yetiştiriciliği yapılan çeşidi Whinham’s Industry cinsi yani kırmızı bektaşiüzümüdür.

Bektaşi Üzümü Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Bektaşi üzümünün yabani türleri soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Ancak kültüre alınan çeşitlerin sürgünleri aşırı soğukta zarar görebilir. Kış aylarında sürekli yağış olmayan bölgelerde, bütün topraklarda adapte olabilir. Daha yüksek verim için organik maddece zengin topraklar tercih edilmelidir. Bu özelliklere sahip iklim ve toprakta dikim mesafesi arazinin eğimine bağlı değişiklik gösterse de 2 x 3 metre mesafe kullanılabilir. Bitki çalı formda geliştiği için seyrek dikimlere gerek yoktur.

Bektaşi Üzümü Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Bektaşi üzüm fidanlarının meyve verme zamanı yapılan bakıma, iklime ve çeşide göre değişiklik gösterir. Bektaşiüzümü meyveleri birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Konserve sanayii için, marmelat yapımı ve taze tüketim için kullanılmaktadır. Vitamin, mineral bakımından zengin meyvelere sahip Bektaşiüzümü hızlı gelişim göstermez ancak meyve vermeye erken başlar. Dikimden 2 yıl sonra üzerinde meyve vermek mümkündür. Hasadı yapılan meyveler 0 derece veya -1 derece sıcaklıkta 5-6 haftalık hafta bir süre boyunca saklanabilir.

Bektaşi Üzümü Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Bektaşi üzüm fidanları optimum 90 cm uzunluğa ve 180 cm genişliğe ulaşır. Çalı formda gelişen bitkinin daha verimli olması için ve ekonomik ömrünün uzun olması için düzenli budama yapılmalıdır. Dikim yapılacak olan Bektaşi üzümü fidanları tüplü ise 12 ay boyunca rahatlıkla dikilebilir. Ancak açık köklü fidanlar her zaman maalesef dikilemez. Bitkiler kış dinlenmesine girdikten sonra, yapraklarını döktükten sonra kasım ve mart ayları arasında dikilmelidir. Fidanlara dikimden hemen sonra mutlaka 25 litre can suyu verilmelidir.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.