Böğürtlen Fidanı Yetiştiriciliği
En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Böğürtlen Fidanı Hangisidir?
Oldukça hızlı gelişim gösteren bir ağaçtır. Çok hızlı büyüme gösterir. Toprak yönünden pek seçici değildir. Ülkemiz böğürtlen yetiştiriciliği bakımından son derece uygun bir konumda bulunmaktadır. Son yıllara kadar önemsenmemiş bir tarım kolunu oluşturmasına karşın, bugün gerek büyük işletmelerde, gerek aile işletmelerinde gerekse ara ziraati olarak yetiştiriciliği değer kazanmıştır. Taze tüketimi yanında meyve suyu, dondurma, pastacılık, derin dondurma gibi sanayiye yönelik tüketim şekilleriyle de ahududu, ülkemizde önemli bir yetiştiricilik dalı olmaya aday bir meyve türü olma yolundadır. En çok yetiştiriciliği yapılan böğürtlen çeşidi ise Jumbo çeşididir. Meyveleri iri kaliteli ve verimli bir çeşittir.
Böğürtlen Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?
Böğürtleni taze olarak da rahatlıkla tüketebilirsiniz. Çok lezzetlidir. Çelikle çok rahat bir şekilde çoğaltılabilmektedir. Özellikle su kenarındaki bahçelerin kenarlarında kendiliğinden bitmektedir. Ve üretimi yapılabildiği gibi doğadan da toplama oldukça yaygındır. Akdeniz iklimin sahip olduğu kıyı bölgelerde oldukça fazladır. Çalı formunda gelişim gösterir. Bundan dolayı dikim mesafesi olarak 2x4 metre arayla dikimi uygun görülmektedir. Arazi koşulana bağlı olarak değişebilmektedir.
Böğürtlen Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?
Böğürtlen; ılıman iklim meyve türü olmakla beraber yetiştiriciliği belirli ölçülerde sup tropik iklim bölgelerinde yapılabilir. İklim istekleri bakımından fazla seçici olmayan böğürtlenlerin değişik iklim şartlarına kolayca adapte olduğu görülür. Böğürtlen genellikle bol güneşli, rüzgârdan korunmuş, hasat zamanı yağmur olmayan, yeterli toprak rutubeti olan ve kışları ılık geçen yerlerde rahatlıkla yetiştirilir. Bu uygun şartları sağladığı zaman dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Üzerinde hem meyve hem de çiçek görebilirsiniz.
Böğürtlen Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur
Böğürtlende, sonbahardan ilkbahara kadar olan devrede bitkiler, toprak dikime hazır ve uygun olduğu zamanlarda dikilebilir. Kışları fazla sert olmayan bölgelerde sonbahar sonu ve kış dikimi daha iyi sonuç verir. Sonbahar dikimi için kasım en uygun aydır. Sonbahar dikiminin avantajı toprak nem durumunun çok uygun olmasıdır. Kışları sert geçen yerlerde ise dikim erken ilkbaharda, şubat nisan ayları arasında yapılır. Dikim ilkbaharda yapılacaksa fazla geç kalınmamalıdır. Aksi halde dikimden hemen sonra sıcak ve kurak günler başlayabileceğinden sık sık sulama gerekecektir. Hafif topraklarda ise sonbahar dikimi daha uygundur.
Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.