İncir Fidanı Yetiştiriciliği
![İncir Fidanı Yetiştiriciliği](http://ideacdn.net/idea/ez/17/myassets/blogs/incir.jpg?revision=1642594315)
![](/class/INNOVAEditor/assets/incir.jpg)
En Çok Yetiştiriciliği Yapılan İncir Fidanı Hangisidir?
İncir ekolojik uyuma sahip subtropik bir meyvedir. Ülkemizde her bölgede yetiştirilebilse de, asıl olarak Ege bölgesindeki menderes havzalarında yetiştiriciliği yapılmaktadır. Subtropik iklime uygun olmasına rağmen dünyanın ılıman iklim kuşağındaki birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. İncir, meyve olumundan hasat yapılana kadar yüksek ortalama sıcaklıklara gereksinim duyar. Tozlayıcı ihtiyacı olmayan bu meyve çeşidini rahatlıkla bahçede, terasta yetiştirebilirsiniz. Ülkemizde en çok yetiştiriciliği yapılan ve en çok tercih edilen çeşit Sarılop incir çeşididir. Taze incir ve kuru incir tüketimi en yaygın türdür.
İncir Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?
İncir ılıman iklim meyvesi olduğu için düşük sıcaklıklara dayanımı azdır. En düşük sıcaklığı -9 dereceden aşağıya düştüğü yerlerde incir tarımı başarılı şekilde yapılamaz. İncir yetişmek istiyorsanız doğru iklim bölgesinde yetiştirmelisiniz. İncir fidanları geniş taç oluşturduğu için sık mesafede dikilmemelidir. İncir fidanları arazi yapısına bağlı olarak en az sıra arası 6 metre sıra üzeri 6 metre mesafe kullanılmalıdır ve incir fidanlarının ilk yıllarında şekil budaması oldukça önemlidir.
İncir Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?
İncir ağaçları yıllık ortalama 625 mm yağış alan yerlerde daha iyi yetişiyor. Eğer yağış miktarı 55 mm’nin altında kalırsa mayıs ve temmuz aylarında en az 1-2 kez sulama yapılması gerekmektedir. En kolay incir üretimi çelikle yapılıyor. İncir çelikleri bir veya iki senelik sürgünlerden, kuvvetli ve orta yaşlı ağaçların dallarından yapılıyor. Çelikle üretilen incirlerin verimi ve meyve verme süreside gayet iyidir. 1-2 yaşında dikilen fidanlar 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Tam verime geçmesi ise 8 yılı bulmaktadır.
İncir Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?
İncir fidanları tüplü ve açık köklü olmak üzere 2 şekilde üretilir. 2 sininde dikim zamanında farklılıklar vardır. Tüplü fidanlar 12 ay boyunca dikime uygundur. Açık köklü fidanlar ise ağaçlar yaprağını döktükten, dinlenmeye girdikten sonra yeniden meyve gözleri uyanmaya başladığı aralıkta dikilmelidir. Yani kasım ve mart ayları arasında dikilmelidir. Fidanlar dikildikten sonra mutlaka en az 25 litre can suyu verilmelidir.
Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.