HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Keçiboynuzu Fidanı Yetiştiriciliği

Keçiboynuzu Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Keçi Boynuzu Fidanı Hangisidir?

Keçiboynuzu tarihi bilinen en eski ağaçtır. Kökleri toprağın on beş metre derinliğine kadar iner. Bu özelliği nedeniyle, çok fazla suya ihtiyaç duymaz ve özel kültürel bakım gerektirmez. Toprak seçiciliği yoktur. Kireçli taşlık, kalitesiz topraklarda daha iyi gelişir. Dünyanın en kaliteli keçiboynuzu ırkı ülkemizdedir. En verimli, en çok yetiştiriciliği yapılan ve yapılması gereken çeşit aşılı keçiboynuzudur. Verim, meyve verme süresi ve meyve kalitesi aşısız çeşitlere göre çok daha iyidir.

Keçi Boynuzu Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

En verimsiz topraklarda bile yetişebilen Keçiboynuzu fidanı ortalama 12-15 metre boylanabilir. Geniş taç oluşturan ağaç kış aylarında yaprak dökmez herdem yeşil bir bitkidir. Akdeniz ikliminde doğal olarak yetişen keçiboynuzu ağaçlarının kökü 15 metre derine inebilmektedir. Kökleri oldukça derine inebildiği için şiddetli kuraklık zamanlarında bile meyve verebilmektedir. Geniş taç oluşturan keçi boynuzu fidanlarının dikim mesafesi en az 6 x 6 metre mesafede kullanılmalıdır.

Keçi Boynuzu Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Keçiboynuzu bitkisinin yayılış gösterdiği alanlar incelendiğinde, yıllık ortalama sıcaklık değerinin 20 derecenin altına düşmediği gözlenmiştir. Sıcaklık 4 derecenin altına düştüğü zaman olgun ağaçlar zarar görmeye başlamakta ve en fazla -7 dereceye kadar düşük sıcaklığa, 40 derece yaz sıcaklığına ve sıcak rüzgârlara dayanabilmektedir. Sert karasal iklim haricinde ülkemizde her yerde yetişebilen keçiboynuzu aşılı çeşitleri dikimden 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Ancak yabani olarak yetişen fidanların meyve verme zamanları daha geçtir. Dikimden 7-8 sene sonra meyve vermeye başlamaktadır.

Keçi Boynuzu Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Ülkemizde deniz seviyelerinden başlayarak 800-1000 metre rakıma kadar dış mekânda keçiboynuzu yetişmektedir. Bitkinin yıllık ortalama su ihtiyacı 500-600 mm. yağış olmasına rağmen 100 mm. civarında olan yağış ile hayatını sürdürebilmektedir. Tüplü fidanlar 12 ay boyunca dikilebildiği için yaz aylarında yapılan dikimlerde can suyu dışında yapılan sulamalar gelişimini hızlandıracaktır. Açık köklü fidan dikimleri ise sadece kasım ve mart ayları arasında yapılmalıdır. Tüm fidanlara diktikten sonra can suyu vermeyi unutmayınız.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.