HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kestane Fidanı Yetiştiriciliği

Kestane Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan KestaneFidanı Hangisidir?

Kestane dendiğinde kestane şekeri nedeni ile akla ilk gelen il Bursa olsa da en fazla kestane üretimi yapılan ilimiz Aydın’dır. Kestane ağaçları kışın yaprağını döken 1000 yaşına kadar yaşayabilen çok uzun ömürlü bir ağaçtır. Ülkemizde özellikle Ege, Marmara ve Karadeniz bölgeleri iklim ve toprak özellikleri kestane yetiştiriciliği için oldukça uygundur. Kestane ağaçları kış aylarında -30 dereceye kadar dayanabildiği için ülkemizde çoğu bölgede yetiştirilebilir. Bahçede, saksıda ve terasta en çok tercih edilen Sarı Aşılama kestane çeşidini sizde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Kestane Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Sert kabuklu meyveler içerisinde önemli bir yer tutan kestaneler deniz seviyesinden itibaren 1200 ile 1300 metre yükseltiye kadar yayılış gösterebilmektedir. Ülkemizde doğal olarak yetişme imkanı bulmuş meyvelerden biridir kestane. Bahçe tesisinde kestane ağaçları arasında dikim mesafeleri 7 x 7 metre ile 10 x 10 metre arasında dikilebilir. Dikim mesafesi daha çok arazinin meyil durumu, anaç ve çeşide bağlı olarak değişebilir. Genel olarak kestane yetiştiriciliğinde dekara 16-20 adet fidan yeterlidir. Geniş aralık bırakılması durumunda kestane ağaçların taç çapları 20 metreye kadar varabilmektedir.

Kestane Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Kestane, dünyanın değişik iklim bölgelerinde özellikle de ılıman, karasal tip ve akdeniz ikliminde yayılış göstermiş ve doğal olarak yetişmiştir. Nemli ve ılıman iklim özelliklerini seven bu ağaç türü, kışın yapraklarını döker ve dinlenme dönemine girer. İlkbahar donlarına karşı hassas olmasına rağmen çiçek açma dönemi geç olduğu için genellikle zarar görmez. Dikilen kestane fidanları gereken bakımlar yapıldıysa dikimden 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır. Uzun ömürlü bir ağaç olduğu için ekonomik verimi uzundur.

Kestane Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Kestane her ne kadar doğal ortamında sulanmadan yetişsede yaz kuraklıklarına karşı hassas bir bitki olup, bu dönemlerde sulama yapılması verimi ve kaliteyi artırmaktadır. Tüplü fidanların 12 ay dikime uygun olması sebebiyle yaz aylarında dikilen fidanlar sonbahara kadar muhakkak sulanmalıdır. Açık köklü kestane fidanlarının dikim zamanı kasım ve mart ayları arasındadır. Buharlaşmanın en az olduğu sabah ve akşamüzeri saatlerinde fidanlar dikilmelidir.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.