HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Limon Fidanı Yetiştiriciliği

Limon Fidanı Yetiştiriciliği

En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Limon Fidanı Hangisidir?

Ilıman iklime sahip bütün alanlarda, kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleridir, ülkemizde çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı bulunur. En çok bilinen narenciye türlerinden biridir. Şiddetli esen rüzgârları hiç sevmez çok naziktir. Çiçekleri açtığı zaman arılar çok sevinir nektar kaynağıdır. Turunçgillerde tür ve çeşit dağılımı bölgelere özgü kimlik kazanmış ve her bölge kendi çeşitleriyle özdeşleşmiştir. Durum bu açıdan değerlendirildiğinde; Doğu Akdeniz Bölgesinde Kütdiken, İtalyan memeli, İnterdonato, Molla Mehmet ve Lamas limonları yetiştirilmektedir. Bu bağlamda, Batı Akdeniz Bölgesi’ nde İnterdonato ve Kıbrıs limonu üretimi yapılmaktadır. Ege Bölgesi’nin güney kısmında İnterdonato limonu üretimi yapılmaktadır. En çok yetiştiriciliği yapılan limon fidanı yediveren limonudur. Üzerinde hem sarı renklisini hem de çiçeğini aynı anda görebilme şansına sahipsiniz.

Limon Fidanlarını Kaç Metre Arayla Dikmeliyiz?

Limonlar ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki, iklim şartlarının uygun olduğu yörelerde yetiştirilir. İklim faktörleri denildiğinde temelde sıcaklık anlaşılmaktadır. Limonların yayılma alanını en sınırlayıcı etmen düşük sıcaklıklardır. Düşük sıcaklıklar, limonlarda meyve verimliliği ve kalitesini birinci derecede etkileyen iklim faktörleridir. Yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli iklim olayı, düşük sıcaklıklardır(don). Türlerin düşük sıcaklıklara dayanıklıları farklılıklar gösterir. Limon 0°C altında zarar görür. Zararın şiddeti don olayının süresine bağlıdır. Uzun sürerse zararı da artar. Limon fidanlarını anaç özelliklerine bağlı olarak yarı bodur 3x5 metre tam bodur 2x4 metre klasik anaçlarda 5x5 veya 6x6 metre arayla dikmeliyiz.

Limon Ağacı Kaç Yaşında Meyve Vermeye Başlar?

Her dem yeşil olan limon iklim koşulları ve bakım altında orta gelişim gösteren bir ağaçtır. Uzaktan baktığınız zaman şemsiye gibi açıldığını da görebilirsiniz. Mayıs ayında çiçeklenmeye başlamaktadır. Tozlanması iyi olursa güzel meyve tutmaktadır. Çiçek dönemi arıların nektarin kaynağıdır. Anaçlara göre ilk meyve verimi de değişmektedir. Bodur ve yarı bodurda dikimden iki yıl sonra meyve görebilirsiniz. Klasik anaçlarda ise bu durum 4-5 yaşına geldiği zaman meyve üzerinde görebilme şansına sahibiz.

Limon Fidanı Hangi Aylarda Dikime Uygundur?

Limon fidanı dikilecek yerde sırt yapılır. Fidanlar dikilmeden önce çukura konacak harç hazırlanmalıdır. Bu malzemeler açılan çukurun yanında toprak üstüne atılır ve yeterli miktarda yüzey toprağı ile karıştırılır. Çukurun içine bu karışımdan fidanın konacağı düzeye kadar doldurulur. Plastik tüp içerisinde getirilen fidanlar bir gün önce sulanmalıdır. Plastik torba iki taraftan kesilerek uzaklaştırılır. Fidanın kökleri kontrol edilir. Oluşan kazık kök, dipte gelişmiş ve kıvrılmış ise bu kısım kesilerek uzaklaştırılır. Özellikle genç bahçelerde kesinlikle steril edilmemiş aletler kullanılmamalıdır. Bölgemizde en uygun dikim zamanı şubat-mart aylarıdır.

Güvenilir alışverişin adresi www.tacirdepo.com ‘da uygun fiyatlarıyla fidan, fide, tohum ve bahçe malzemelerini, kredi kartı, havale ve EFT gibi kolay ödeme seçenekleri ile hızlı bir şekilde sitemizden sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz de 0544 528 89 00 ya da 0324 606 02 94 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ürünler hakkında teknik destek ve detaylı bilgi alabilir, siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.